Disse nettstedene gir deg siste nytt fra Norge

I 2022 er det selvfølgelig ikke bare nordmenn bosatt i Norge som ønsker å følge med på norske nyheter. Mange nordmenn har familie i utlandet, og noen nordmenn bor enten permanent eller i en periode i utlandet. Dessuten er det mange turister som har lyst å følge med på hva som skjer i Norge, både i forkant av og etter et besøk. Da kan det være greit å vite hvor du skal se etter norske nyheter.

VG, Dagbladet og Aftenposten – tradisjonelle nettaviser 

Det er alltid greit å begynne med de store nettavisene, med ressurser som gjør det mulig å hele tiden legge ut oppdaterte nyheter. Det finnes i utgangspunktet to landsdekkende tabloidaviser i Norge, VG og Dagbladet. De stiller relativt likt når det gjelder dekning av vanlige nyheter. Aftenposten er en morgenavis med noe mer Oslo-fokus. Legg merke til at alle disse tre avisene har noe av innholdet sitt bak betalingsmurer, men det er vanskelig å unngå i dag. Innholdet er hovedsakelig på norsk, det er bare i forbindelse med helt spesielle hendelser som de tradisjonelle norske avisene har publisert engelske versjoner av noe innhold.

The Local – norske nyheter på engelsk 

The Local er en gruppe med nettsteder, opprinnelig etablert i Sverige. I dag finnes The Local i både Sverige, Norge, Østerrike, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Sveits. Nettstedene drives av forskjellige team, og har utelukkende fokus på nyheter fra, og informasjon om, det lokale landet. Det betyr at thelocal.no inneholder informasjon og nyheter om Norge, men på engelsk.

Derfor passer The Local selvfølgelig svært godt for de som ikke snakker norsk, men også når det gjelder å få et annerledes perspektiv på det norske samfunnet. Noe innhold er spesifikt rettet mot utlendinger eller studenter som jobber eller går på skole i Norge. Det betyr at du for eksempel kan lære mer om regler for statsborgerskap, skatt og andre administrative temaer. Dessuten ser The Local nærmere på en rekke norske tradisjoner og lignende. Noe av innholdet er bak betalingsmur der du må bli medlem.

Lokalaviser – for deg som er interessert i et område 

Norge har fortsatt relativt mange lokalaviser, selv om dette markedet selvfølgelig er relativt presset. Likevel betyr det at det er fullt mulig å følge med på hva som skjer i en liten by eller bygd i Norge, uansett om du har flyttet fra stedet eller gleder deg til å besøke det noen gang i fremtiden.

Mange norske lokalaviser har sett seg nødt til å legge praktisk talt alt innhold bak betalingsvegg, du vil sannsynligvis være nødt til å betale hvis du vil lese hele artikler. 

NRK.no – nyheter fra statlig eiet rikskringkasting

Norsk Rikskringkasting, eller bare NRK, er den offentlig eide kringkasteren i Norge. NRK kan sammenlignes med SVT i Sverige, BBC i Storbritannia og kanskje også PBS i USA. Du finner en mengde nyheter på nettstedet nrk.no, i form av både tekst og video. Nettstedet til NRK kan være et svært godt alternativ når du vil oppdatere deg på siste nytt fra Norge.