Noen helt spinnville ting som skjedde i 2021

Hvert år skjer det ting som gjør at du må klype deg selv i armen, fordi det er så rart og utrolig. Det skjedde selvfølgelig mange slike ting også i 2021, og vi skal ta en titt på noen av de rareste. Ingen spesiell rekkefølge, og det blir selvfølgelig en svært subjektiv liste.

Bernie Sanders votter

Helt i begynnelsen av 2021 ble Joe Biden offisielt tatt i ed som amerikansk president. Det er mye å si om amerikansk politikk, og dessverre er det ikke alltid spesielt morsomt, men Bernie Sanders votter fikk mye av oppmerksomheten denne dagen. For nordmenn er det kanskje helt naturlig med mønstrede strikkevotter, men det er klart at det så litt morsomt ut på Sanders. Økt salg for produsenten av vottene, og du finner mønster på nett hvis du vil strikke selv.

Markedet for NFT-er tok av

Det er mulig å ha to helt forskjellige meninger om NFT-markedet: noen vil se på det som en flott investeringsmulighet, andre vil riste på hodet over det som fremstår som et sirkus. Uansett, i 2021 ble en mengde NFT-er solgt for millionbeløp. Rare apefigurer, underlige forkortelser og ekstreme bevegelser i pris. NFT-markedet er alt annet enn kjedelig.

The Snyder Cut blir til virkelighet

Mange var enige om at den opprinnelige Justice League-filmen var et makkverk, som følge av konflikter og bytte av regissør midt i prosessen. Bakgrunnen er tragisk, da Jack Snyder forlot prosjektet i mai 2017 som følge av datterens død. Joss Whedon overtok roret, og hans endringer gjorde filmen kortere, morsommere og, mener mange, dårligere. I 2021 fikk fansen endelig mulighet til å oppleve «The Snyder Cut», som Warner Bros lenge hadde sagt aldri ville bli til virkelighet.

Facebook blir til Meta

Nå har for så vidt Facebook gjort mange «rare» ting opp gjennom årene, som i etterkant har vist seg å være geniale. Navneendringen til Meta er det likevel mye mer usikkerhet rundt. En sak er at de fleste uansett bare tenker på Facebook og andre merkevarer som Instagram og Whatsapp, men vil det såkalte metaverset virkelig bli en suksess? Fallhøyden er stor.

Diskvalifisert for juks i skjønnhetskonkurranse for kameler

Denne overskriften skaper uten tvil flere spørsmål enn den gir svar. Skjønnhetskonkurranser for kameler er ikke hverdagskost i verken Norge eller de fleste andre land, og hvordan jukser du egentlig i en slik konkurranse? Svaret er at det arrangeres slike konkurranser i Saudi Arabia, med svimlende høye pengebeløp i premiepotten. Det betyr da også at noen prøver å jukse, og 40 kameler ble tatt for å ha blitt fikset på med Botox og fillers.

Unngå vaksinering med en falsk arm

Debatten rundt covid og vaksinering er ikke spesielt morsom i seg selv, men noen ekstreme tilfeller kan få deg til å smile. I Italia dukket en mann opp til vaksinering med en falsk arm laget i silikon. Spørsmålet hvordan han egentlig hadde tenkt at det skulle fungere? Historien forteller ikke hva som skjedde videre med mannen, utover at han ble siktet for svindel.

Ikke kjør bil til oppkjøringen

Denne problemstillingen er ikke ny, men det virker som om det er noen som aldri lærer. I Tyskland var det en mann som kjørte bil til førerprøven sin, noe som ikke helt stemmer overens med selve formålet med prøven. Han fortalte politiet at han ikke ville bli forsinket.